Sportzaak Huijg Sport is een begrip in Haarlem en omstreken als het om sportartikelen gaat. Sportievelingen kunnen terecht voor het aanschaffen van de benodigde sportoutfit en sportmaterialen. De winkel bestaat dit jaar precies achtendertig jaar.

Anderhalf jaar geleden was Huijg Sport op zoek naar een flexibel, sportgericht, realtime en web-based automatiseringssysteem, waar bovendien geen hoge investering in de hardware voor nodig zou zijn. Dit alles werd gevonden bij Softwear.

Doordat de sportzaak een breed en diep assortiment heeft, is er sprake van een gigantische voorraad. ‘Bij onze oude leverancier waren wij verplicht over te stappen naar een nieuw systeem, door onze voorraad betekende dit dat we opnieuw een enorme server moesten aanschaffen. Zo’n enorme investering in hardware wilden wij niet meer doen. Het systeem van Softwear is web-based, dit is voor ons dus een uitkomst,’ aldus Ilse Huijg (mede-eigenaar).

Het hebben van zowel een online winkel (webshop) als een fysieke winkel veroorzaakte een andere belangrijke reden om over te stappen naar Softwear. Ilse: ‘Bij onze oude leverancier ging het heel moeizaam ging om per seconde de voorraad op orde te hebben, dus realtime. Dat hebben we bij Softwear wel. Wanneer ik nu aan de kassa sta en kijk wat de voorraad is, dan weet ik dat het klopt en bij onze oude leverancier zat hier 24 uur tussen, dat is enorm veel op bijvoorbeeld zaterdagmiddag om 3 uur.'

Hoe het systeem en de organisatie van Softwear tot op heden is bevallen? ‘Goed! Het voldoet aan de verwachtingen en wat ik fijn vind is dat we serieus worden genomen in dingen die verbetert kunnen worden. Een keer in het half jaar komen wij samen om dit te bespreken. Bij onze oude leverancier had ik het gevoel dat we een nummer waren, dit is bij Softwear zeker niet het geval. Ook is het systeem in vergelijking met ons oude systeem veel gebruiksvriendelijker.'

Softwear

Sinds 1988 dé specialist in het online automatiseren van in- tot verkoop voor wholesale, retail en webshops. Voorraadbeheersystemen worden geleverd aan de mode-, schoenen-, lingerie- en sportbranche.

 

Meer weten?

Kom langs
Herikerbergweg 292
1101 CT Amsterdam

Bel ons
+31 (0)20 229 29 29

Mail ons
info@softwear.nl
 

Volg ons

Meld u aan voor de Softwear-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Softwear.